Уникално вкусната и разнообразна кухня на Тоскана е вече в София!

Скъпи приятели, имаме изключителното удоволствие да ви представим откриването на нашия ресторант, който ще ви изненада с автентичната си домашна италианска кухня, приготвена с много старание от Мама Карла, която използва само най-добрите италиански продукти.

При нас можете да опитате автентичните ястия на кухнята от Умбрия и Тоскана, както и средиземноморските вкусове на една здравословна храна. Основните продукти пристигат директно от Италия, като Прошуто крудо от Норча, Копа, Пармезан, Мортадела.

Семейна обстановка, уют и топлина

Малко от вас знаят, че италианската кухня не се изчерпва само с пицата и пастата. В ресторант “Да Масимо” можете да опитате много ястия от месо, риба и зеленчуци, които никога до сега не се пробвали. Нашата цел е да възпроизведем семейната обстановка на уют и топлина, където всички се хранят вкусно и здравословно с ястията приготвени от Мама Карла. Всеки ден имаме ново меню за обяд и вечеря, съставено от най-често консумираните и поръчвани храни в Италия.

Богат асортимент от италиански колбаси, месо и риба

За почитателите на месо, можем да предложим богат асортимент от италиански колбаси, които трудно можете да откриете другаде. Също така, по време на тематичните вечери, можете да опитате различни видове месо на грил, овкусено с точните подправки, чийто вкус ще помните за дълго време. Естествено, като говорим за типична италианска кухня, не можем да подминем рибата и рибните продукти. А тук нашата готвачка е истински майстор.

Многобройни ястия за любителите на вегетарианската кухня

Друго нещо, което трябва на всяка цена да пробвате е типичният пастет от черен дроб, който в съчетание с топлата препечена филийка е отлично предястие към вашия аперитив.

Имаме също така и многобройни ястия за любителите на вегетарианската кухня, като известното минестроне от варива, което ще ви изненада с хармонията си от вкусове и мекотата на лимеца, зърното и граха.

Елате да опитате най-после истинското тирамису, приготвено с най-качествените италиански продукти, и ще останете изненадани от разликата между този характерен италиански сладкиш и тирамисуто, което сте свикнали да ядете.

Ароматно италианско кафе

Друга характерна черта на италианската култура е кафето, което го правим точно както в Италия – късо и ароматно, а капучиното с плътна и гъста пяна.

Ние не сме типичния ресторант с голямо меню, пълно с еднакви и бездушни ястия. Ние сме италианската кухня на вашия дом, където можете да се отдадете на неподправените вкусове на средиземноморската култура.